BDSM utstyr til nybegynnere

Begrepet BDSM dekker over flere forskjellige aktiviteter, lyster og behov, som ikke går inn under et vi kan kalle mainstream soveroms aktiviteter.

Hvis du er nysgjerrig, men ennå ikke har eksperimentert med BDSM universet, så kan det umiddelbart virke litt overveldende.

For hva slags utstyr har du egentlig bruk for? Og hva tenner du, og partneren din, på? Hvordan kommer dere i gang? Og hvor går grensene dine?

Spørsmålene kan være mange, men det er ingen grunn til å fortvile, her kan du nemlig finne all den informasjonen, du har bruk for, for å komme i gang med BDSM.

bdsm utstyr til nybegynnere

Nybegynnersett

Hvis du er helt ny i den spennende BDSM verdenen, så kan det være en god ide at du investerer i et bondage nybegynnersett.

Ved å kjøpe et sett for nybegynnere, så kan du og partneren din, få lov til å eksperimentere med litt forskjellig utstyr. Dere kan derfor, i eget tempo, finne frem til hva slags utstyr, og hvilke eksperimenter, som dere liker best.

En nybegynner eske, med eksperimenterende BDSM utstyr, finnes i forskjellige prisklasser. Et nybegynnersett, er derfor noe alle nysgjerrige kan anskaffe seg, og få gleden av å prøve. Ofte så leveres nybegynnersettet i en fin eske, sånn at utstyret kan oppbevares på en diskret måte, når det ikke er i bruk.

Blindfold

Har du lekt med tanken om at partneren din skal ha bind for øynene, under sexakten?

Kanskje du allerede har prøvet det en gang eller to? Blindfold, er faktisk et godt sted å starte, hvis du er nysgjerrig på BDSM.

Et blindfold er nemlig en rimelig harmløs aktivitet, som ofte kan kombineres med de mer alminnelige aktiviteter mellom lakenene.

Et blindfold er likevel en veldig effektiv tilføyelse til sexakten. Det er nemlig en fantastisk måte å eksperimentere med å frata hverandre en sans, nemlig synssansen. Det er en relativ en enkel lek, som har stor effekt på spenning og nytelse, for begge partnere.

Når du er frarøvet synssansen, vil du oppleve at berøringen får en helt ny betydning. For mange er det nemlig utrolig opphissende ikke å kunne se hva partneren gjør, kroppen vil automatisk forsterke de andre sansene, og det kan bli en mye sterkere opplevelse for begge to.

Når synssansen er ute av spill, vil berøringssansen blir skjerpet, og du vil derfor oppleve at kroppen responderer på berøvelse på helt nye måter.

Et blindfold kan derfor høres enkelt ut, men effekten av det er veldig effektfull. Bare prøv selv!

Mansjetter

Det finnes utrolig mye forskjellig BDSM utstyr, både mer eller mindre avansert.

Som nybegynner behøver du ikke kaste deg ut i en avansert lek med metervis med bonage tau, da det krever litt mer erfaring. Det skal nok komme med tiden, det er hele tiden nye eksperimenter som venter i BDSM universet.

Som nybegynner kan det likevel være godt å begynne i det små, og se hva det er som pirrer en mest.

Et godt sted å starte er med mansjetter, eller på engelsk, cuffs. Cuffs betyr håndjern, men mansjetter er laget i mykere materialer enn alminnelige håndjern, som jo ofte er laget i jern. Mansjetter er mer behagelige å ha på, og er ofte laget i nylon eller lær, gjerne med fleece eller plysj innvendig.

De er også lette å både ta på, og av igjen.

Effekten er likevel fantastisk, mansjetter er nemlig sterke nok til å holde deg, eller partneren din, fastlåst, på mange opphissende måter.

Floggere

Hvis du har fantasert om BDSM universet, så har du sikkert også hatt fantasier som innebærer bruk av pisk.

Det er mange forskjellige former for pisk, og hvordan man bruker det, i BDSM miljøet. Som nybegynner kan en flogger være et godt sted å starte. En flogger er nemlig en pisk med mange snerter. Snertene kan være i forskjellige materialer, som gummi, lær, eller ruskinn.

I en flogger blir slaget delt ut på de forskjellige snerter, noe som gjør at effekten blir mildere, enn ved slaget fra en ridepisk, som kun har en enkelt snert. Siden slaget blir mildere, men stadig utrolig opphissende, så er floggeren perfekt for deg som ikke har prøvet å oppnå nytelse med pisk før.

Du kan nemlig starte med myke, forsiktige slag, og fortsette med mer kraft i slagene, når du har lyst til det.

Når du bruker floggeren for første gang, så prøv gjerne på deg selv først, før du bruker den på partneren. La floggeren gli forsiktig over kroppen til å starte med, og se hvordan partnerens sanser reagerer. Start alltid med rumpeballene, eller lårene, når du begynner å legge kraft i slagene.

Brystklemmer

Mange kvinner, og menn, har stor glede av bruken av brystklemmer.

Brystklemmer er et BDSM verktøy, som klemmer på brystvortene. Som man kan lese ut av navnet, så er brystklemmer noen klemmer som man plasserer på selve brystvortene. Ved å sette klemmer på brystvortene, så hemmer man blodtilførelsen, og øker dermed opphisselsen på dem som har de på.

Brystvortene er en erogen sone, og er derfor utrolig følsomme overfor berøring, og effekten av brystklemmer kan være stor.

Brystklemmene, gir en forsiktig form for smerte, som for mange virker voldsomt pirrende. Det finnes selvfølgelig flere varianter av brystklemmer, hvor du kan velge mellom dem som klemmer helt forsiktig, og dem som gir ent hardt klem. Det kan derfor være en god ide at du som ny i BDSM verden, velger en brystklemme som kan justeres manuelt.

Du kan prøve deg frem, og eksperimentere med hvor hardt klem, som pirrer deg mest.

Paddles

Spanking er en viktig del av BDSM universet, og noe som man skal prøve seg frem med. Spesielt som nybegynner, så skal man prøve seg frem med smerte delen av BDSM, for å finne ut hvordan smerten kan være opphissende for deg.

I en spennende verden av BDSM utstyr, er en paddle, et godt redskap til å eksperimentere med smerteleken.

En paddle er enkel å holde, og finnes i flere forskjellige materialer, alt efter hvilken grad av smerte du ønsker å oppnå. Den er lett å håndtere for en partner, og det er derfor et verktøy som er lett å styre, i forhold til de ønsker man har.

Når man kaster seg over spanking, så skal man alltid tenke på hvor på kroppen man slår. Unngå slag på områder tett på nyrene, hals og nakke, eller i ansiktet og ledd. Dette er noe man vil øve seg på, og kunne håndtere helt uten problemer, etter hvert som man får erfaring. Som BDSM nybegynner er det alltid godt å starte med å slå på baken og på lårene.

Start forsiktig, og sørg for å lytte til partneren din, så kan det være mange timers intens spanking lek, som venter en.

Halsbånd med kjede eller snor

Når du inntreder i et BDSM univers så kan du også få lov til å leke med maktbalanser, og dominans.

Muligheten for å leke med dette er nesten uendelige, og det er mange pirrende maktleker, som du kan eksperimentere med. Hvis du tenner på å eksperimentere med makt, med partneren din, så kan det være at dere skal investere i et halsbånd.

Det finnes mange flotte halsbånd, for eksempel med flotte kjeder på. Et halsbånd, kan i høy grad være med til å skape en pirrende maktlek, som dere kan eksperimentere videre med. Et halsbånd er BDSM utstyr, som bondage entusiaster på alle nivåer, finner glede og nytelse i å bruke i leken.

Mange synes et halsbånd ser utrolig sexy ut, og får derfor fullt utslag på opphisselses skalaen.

Gags

En viktig del av BDSM verkstøyskassen, er en gag.

I BDSM universet kan man få lov til å eksperimentere med makt og kontroll, og en gag bygger videre på denne maktdynamikken, ved å fjerne muligheten til å snakke. Nøkkelord er derfor tillit og sårbarhet.

Bruken av gags skaper nemlig en følelse av hjelpeløshet, noe som kan virke utrolig opphissende, både for den som dominerer og den underdanige.

Som nybegynner, er det en god ide at du velger en gag med huller i, da det gjør det enklere å puste, og gir derfor en knapt så overveldende opplevelse, helt til å starte ned.

Når du er klar for det, og ønsker å få en enda mer intens opplevelse, så skifter du bare til en gag uten huller.

Når man eksperimenterer med gags, hvor den ene partner ikke kan snakke, så er det selvfølgelig viktig at man avtaler et stopp-ord.

Gags

Hva er BDSM?

BDSM er en forkortelse for forskjellige former for eksperimenterende sex, som til sammen utgjør BDSM- universet. Forkortelsene står for BD – Bondage & Disciplinem DS – Dominance & Submission og SM – Sadism & Masochism.

Det er mange måter å utføre, og eksperimentere med BDSM på, og det er opp til hver enkelt hvordan de praktiserer BDSM. Noen gjør det en gang imellom, mens andre er aktive på daglig basis. Hvis du er helt ny i BDSM universet, så anbefales det å starte stille og rolig opp, så du kan merke hva som pirrer deg, og hva som evt. ikke er noe for deg.

I BDSM miljøet eksperimenterer man blant annet med spanking, pisking, sanseleker, bondage, maktleker og utfordrende seksuelle rollespill. Det finnes flere forskjellige former for mer eller mindre avansert BDSM utstyr, som du kan eksperimentere med.

Det som er viktig, er at hvis du og partneren din skal eksperimentere med BDSM utstyr, så skal dere snakke sammen, både før og etter selve akten. Dere skal også avtale et stopp-ord, som skal være et nøytralt ord, som ikke kan misforstås. Stopp-ordet er nemlig det ordet som stopper leken. Når stop- orden blir sagt, så stopper leken umiddelbart, av sikkerhetsmessige årsaker.

Grunnen til at man har et stopp- ord, er at BDSM ofte er en lek med grenser, og et stopp-ord skaper trygghet for begge parter, som vet at leken kan stoppes når som helst.