Penisring - Komplet guide til bruk og valg

Penisringen, du har sikkert hørt om den, men hva er egentlig en penisring, og er det noe for deg?

Hvis du er nysgjerrig på om penisringen er noe for deg, så les med her.

Her kan du bli klokere på hvordan du bruker den og hvordan den kan gi deg nytelse, ved å lese denne komplette guide til bruk av penis ring.

En penisring er nemlig veldig enkel i bruk, og effekten er stor.

En penis ring gir deg nemlig kraftigere ereksjon, større penis, og sterkere orgasmer.

penisring guide til bruk og valg

Hva er en penisring?

En penisring er et sexleketøy, som man fester rundt penisroten, eller noen ganger både rundt penis og testikler.

Penisringen er ofte laget av lær, gummi, kunststoff eller metall, og har som funksjon at den forsterker og forlenger ereksjonen, samtidig som den gir en større penis. En penisring er et sirkulært sexleketøy, som festes rundt penis, eller rundt hele utstyret. Mange menn foretrekker at både penis og testiklene inkluderes i penisringen.

Selv om det, for noen, kan høres voldsomt ut, så er effekten av en penisring, overraskende stor, for dem som prøver det.

En penisring går også under navnet ereksjonsring, pubesring eller cockring. Kjært barn har mange navn, men uansett hva du kaller den, så er penisringen det sexleketøyet, som man ikke visste at man manglet, før man prøvet det.

Du kan selv velge om du vil ha en penisring som plasseres ved roten av penis, eller som inviterer testiklene med på fest.

Hvordan setter jeg penisringen på?

Som sagt, du bestemmer selv om du vil sette ringen på ved roten av penis, eller om du vil ha testiklene med.

Dette er litt smak og behag, og er noe du kan eksperimentere med. Hvis du fester ringen ved roten av penis, er det best hvis du fester den mens penis er erigert.

Men hvis du fester den rundt både penis og testikler, så skal penis i noen tilfeller være helt slapp. Når penis er stiv, så vil blodet strømme til, ringen sørger for at blodet ikke kan flyte tilbake. Ereksjonen kan derfor bli langvarig.

En penisring, kan også være støttende for en mann med lette ereksjonsproblemer, eller hvis man opplever at penis blir slapp når man holder på lenge. Mange menn bruker også penisring, for å optimere et visuelle utrykket av penis.

Årene blir nemlig veldig synlige, og det er det mange som synes er flott.

Noen tips før du setter penisringen på

Før du skal sette penisringen på, så kan det være en god ide at du fjerner noe av håret. Hårfjerning, kan gi sterkere sanselighet i området rundt penis, og kan gi større følsomhet under sex.

Hvis du ikke har fjernet hår fra dette området tidligere, så kan det være spennende å prøve. Når du skal eksperimentere med penisring, så er hårfjerning et must. Det kan nemlig være ubehagelig hvis ringen lugger. Klipp hårene helt ned, ta en voksing eller bruk høvelen til å fjerne hårene, både på penis og rundtomkring testiklene.

Hvis du vil, kan det også være et opphissende forspill, hvis du og partneren, hjelper hverandre med selve hårfjerningen.

Når du skal sette ringen på, så bruk gjerne glidemiddel. Glidemiddel gjør det lettere å få ringen på plass, uansett om den er strekkbar eller ikke.

Hva med utløsningen?

En god penisring kan forbli på, under hele sexakten, også under orgasme og etterfølgende utløsning. Når penisringen forblir på, vil den være med på å gi en kraftigere, og forhåpentlig også, lengre orgasme.

Noen menn kan oppleve en stikkende smerte i testiklene, i form av sammentrekninger.

Dette er ikke noe du skal være bekymret for, da det oftest er forbigående, og skjer når du plasserer ringen rundt penisroten, i stedet for rundt både testiklene og penis. For å unngå dette, så kan du starte ut, med å plassere ringen rundt hele utstyret.

Du kan alltid eksperimentere med hvordan du foretrekker ringen, når du har prøvet det noen ganger.

Penisring rundt penis, og testikler

Ringen som omfavner hele utstyret, er dem mest solgte av penisringene. Det kan tyde på at det er denne varianten mange menn foretrekker. Hvis det er første gang du skal prøve lykken med en penisring, så kan det være et godt sted å starte.

Denne typen penisring, gir en mye større penis, samtidig som den medvirker til å styrke ereksjonen. Den finnes i mange forskjellige størrelsen, og med flere grader av strekkbarhet. Det er helt sikkert en variant som passer til deg.

Penisringer som skal romme både penis og testiklene, er selvfølgelig ringer med større diameter enn rot ringene, da den skal omfavne hele stellet. Det kan derfor være lettere å finne en ring som passer perfekt i størrelse, samtidig som de er lette å bruke.

Felles for de mennene som bruker denne type penisring, er at den holde hva den lover- nemlig en kraftfull ereksjon og større penis.

Velg en penisring med stor trekkbarhet

Når det er første gang du skal prøve en penisring, er det viktig at du velger en ring med mye strekk og elastitet.

Etter hvert som du får erfaring med bruken av ringen, og ønsker å avansere til nye nivåer, så kan du gå over til en ring med mindre elastikk. Velg en ring med mindre elastitet, men med stabil bredde på ringen.

Unngå for all, det vi kaller for syltestrikk-fenomenet, hvor du struper testikkel og penis. Hvis det skal skje, så skal det være en bevisst handling, ikke som en nybegynnerfeil.

Når du får erfaring, og har bruk for å eksperimentere videre, så kan du prøve en penisring i stål. Det er viktig å understreke at penisringer i stål, ikke er noe for deg som er helt ny i penisring gamet.

Grunnen er, at hvis du bruker en penisring i stål, og plutselig har feilvurdert på penis sin maksimale størrelse, så vil ringen sitte fast.

Det er ikke spesielt hyggelig å møte opp på legevakten, med en stål ring sittende fast rundt dine private deler.  Likevel, de fleste erfarne brukere av penisringer, foretrekker som regel en penisring av stål.

Plasseringen av penisring rundt både testikler og penis

Hvis du har valgt en ring med mindre strekkbarhet, så skal den alltid settes på, i slapp tilstand. Det er derfor en fordel at du bruker glidemiddel for å få ringen ordentlig på plass.

Du går praktisk til verks, og dytter den ene testikkel etter den annen, inn i ringen, og får penis på plass til slutt. Som du sikkert vet, så tåler penis en litt mer hardhendt behandling, enn det testiklene gjør, så ha dette i mente når du dytter det hele på plass. Når ringen er plassert rundt hele ladningen, så kan du dytte og trekke det på plass.

Det skal selvfølgelig ikke gjøre vondt, men kan godt føles litt annerledes de første gangene. Øvelse gjør mester.

Hvis du er førstegangs bruker av penisringen, så er det en god ide at du velger en ring med god strekkbarhet, så du stille og rolig kan venne deg til, at testiklene skal få plass inne i ringen. E

ksperimenter deg litt frem, og forsøk noen forskjellige størrelser og materialer. Hvis en penisring har god effekt på sexlivet ditt, så kan du alltid få spesiallaget en helt ny penisring,  skapt ut fra dine personlige mål og ønsker.

Hvordan tar jeg penisringen av?

Det som man har tatt på, skal også tas av igjen. Dette gjelder selvfølgelig også penisringen. Det kan være en spennende opplevelse først gang, kanskje også med en snev av bekymring.

Men du behøver slett ikke bekymre deg, ringen skal nok komme av. Hvis du har valgt en ring med litt trekkbarhet, så er det ikke noen problemer med å få den av.

Også selv om du har latt deg lokke til å prøve en kompakt ring, uten så mye fleksibilitet, så kan den selvfølgelig også fjernes, uten de store problemer.

Hvis du blir ramt av panikk, så tar du bare en dyp åndedrett, og finner glidemiddelet frem. Bruk glidemiddel på penis og testikler, og trekk stille og rolig ringen av. Hvis dette, mot formodning, ikke hjelper, så ta deg en kald dusj, og vipps så er ringen falt av.

Hvis du opplever små utfordringer med å få ringen av, så kan det være at du skal overveie om størrelsen er den helt riktige. Det er ofte stål ringene som kan by på utfordringer, da disse ikke er spesielt fleksible.

De erfarne brukerne av penisringer, som bruker stål, har fullstendig styr på sin egen størrelse. 

Forsøk deg frem, og bruk ikke stål ringen, før du har fått erfaring.

Penisring rundt penisroten

Den andre typen av penisringer, er den som er plassert for roten av penis, og dermed klemmer direkte på de ytterste blodårene. Denne skal plasseres når penis er erigert, og skal fjernes igjen, etter 20-30 minutter, for å la blodet strømme fritt.

Det er selvfølgelig smak og behag. hvilken ring man foretrekker. En rot ring blir ofte brukt hvis det har vært sykdom eller operasjoner, hvor det kan være utfordringer med ereksjonen.

Hvis dette er tilfellet, s å kan du få optimalt utbytte av penisringen, hvis du først bruker en penispumpe.  

På denne måten kan du lykkes med å fange blodet inne i penis, før det trekker seg tilbake, og dermed få en sterkere ereksjon.

Hvordan plassere en pensiring ved roten?

Som navnet tilsier, så skal en rot ring, plasseres helt nederst på penis.

Meningen er at ringen klemmer på blodårene, sånn at blodet forblir ute i penis, og ikke strømmer tilbake. Når blodet holder seg i penis, så holder også ereksjonen. En penisring som festes ved roten, er et godt verktøy for menn som opplever problemer med ereksjonen.  Det er viktig at ringen tas av etter max  30 minutter, for å la blodet strømme fritt.

Det kan nemlig være skadelig for vevet, hvis man blokkerer for blodtilstrømningen over tid. For de fleste er 20-30 minutters ereksjon også rikelig!

For noen menn, kan det gjøre litt vondt i testiklene under utløsningen, dette er sammentrekninger i testiklene, og er for de fleste forbigående.

Du kan unngå det, ved å velge en litt større ring, eller simpelthen å fjerne den, når du merker at utløsningen er på vei.

Husk å måle penis, før du kjøpe penisring for penisroten

For å få best mulig effekt av penisringen, så skal du selvfølgelig måle penis, før du investerer i en ring. For å finne den riktige penisringen, så skal du derfor måle diameter rundt både testikler og penis.

Den enkleste måten, er at du måler omkretsen rundt penisroten, eller rundt penis og testikler, når penis er erigert. Bruk et målebånd, og en hyssing til å måle. Legg målebåndet eller hyssingen rundt roten av penis, til endene møtes. Hold fingrene på tråden og legg deretter tråden ved siden av målebåndet.

Når du har diameteren av penis, så kan du kontakte forhandlere av penisringer, for å finne den helt riktige størrelsen.

For å være helt sikker på at du finner den riktige størrelsen, så er det faktisk lurt hvis du måler penis, både i erigert og i slapp tilstand. Når du har begge målene, så legger du de to målene sammen, og deler på to.

For å finne den riktige størrelsen, så deler du dette tallet igjen, med 3,14 (pi). Vipps så har du din helt perfekte Ø (diameter).

Forskjellige materialer

Det finnes flere forskjellige typer penisring, og i forskjellige materialer. Uansett om du foretrekker en myk eller hard ring, så finnes det helt sikkert en for deg. Som utgangspunkt, er det alltid godt å begynne med en myk ring, med noe strekk i.

De ringene som er mest strekk i, er laget av myk gele, og kan strekkes helt opptil 10 ganger sin egen størrelse. Det er derfor et opplagt valg, hvis du ønsker å prøve det helt forsiktig, de første gangene. Geleringene, er faktisk så myke, at du kan kjøpe en uten at du behøver å måle omkretsen på penis.

Fordelen med en gelering, er også at du som nybegynner, kan få lov til å prøve å feste den både ved roten av penis, og rundt penis og testikler.

Hvis du opplever geleringen som et spennende bekjentskap, så vil du helt sikkert også ha glede av ringer i mykere plast materialer, og ringer i gummi. Ved å velge denne typen materialer, så har du litt fastere ringer, men likevel med masse fleksibilitet og strekk.

Neste skritt er penisringer i silikon, som nok er den mest alminnelige penisringen, silikon er et materiale som mange menn trives godt med.

Penisringer for viderekommende

For deg som elsker bruken av penisring, og som har lang erfaring med det, så er en penisring i stål, eller andre harde materialer det åpenlyse valget.

Du kan også bruke en penisring, for å føle deg sterk og kraftfull i løpet av dagen, eller du kan benytte den for å få en mer kraftfull opplevelse under sexakten.

Hvis du bruker en penisring i løpet av dagen, skal denne selvfølgelig ikke klemme så mye, som de vil gjøre under sex.